A tánc pozitív hatása a gyerekekre

A tánc, mozgás pozitív hatása a gyerekekre

Hányszor juthatott eszünkbe az a gondolat, hogy gyermekünk mikor kezdjen el sportolni? A sport nagyon fontos a gyermekek életében, sok mindenre megtaníthatja őket akár az egyéni vagy a csapat sportágakra.

KÉRDEZZÜK MEG A MINIMAX GYEREKHAJÓ KEDVENC ZUMBA OKTATÓJÁT, ZDENKÓ JUDITOT HOGY MIT GONDOL A KISGYERMEKEK SPORTOLÁSÁRÓL - TÁNCOLÁSÁRÓL?

Véleményed szerint, mikortól kezdi megszeretni a zenét és a táncot egy kis manó?

Szülői „támogatás” segítségével a kislurkók már csecsemőkorban is bele leshetnek a tánc rejtelmeiben. Ha a kisgyerek megunta a meseműsort nyugodtad kapcsoljunk át egy zene csatornára, ami megszeretteti a zenét és gyorsan beindítja a táncoló talpakat.

Mit gondolsz, mik azok a foglalkozások, amelyek elősegíthetik a gyermekek táncolási hajlandóságát?

Ha már elkezdődik a bölcsi és az óvoda korszaka, akkor nincs menekvés. Az ovis zenés foglalkozásoknak az a célja, hogy a csöppség együtt énekelhessen, táncolhasson kortársaival. Ez által óvodában nem csak a koncentrációs készségeket, hanem a koordinációs képességeket is fejlesztik.

Mikortól táncoljon egy kis gyerek rendszeresen?

Négy éves kismanók már nyitottak és érettek lehetnek a tánc mókáira. Ebben a korban válik fejletté a ritmusérzék, meg merik mutatni saját táncos kreativitásukat és összehangoltan tudnak csoportosan mozogni. Ettől a kortól kezdve már lehet őket tánc, aerobik órára járatni, de nem szabad erőltetni.

Szerinted a kicsit „suta” és hiperaktív gyerekek mennyire próbálkozzanak a tánccal?

A tánc minden olyan kis gyermeknek ajánlott, aki szereti a mozgást és az örömteli közösségi hangulatot. Emellett a figyelemzavarral küszködő gyermekek számára is lehetőséget nyújt.
Ha már egy kis mosoly is megjelenik a kis gyerek arcán táncolás közben akkor engedni kell.

Mit tanácsolsz a szülőknek?

Ha tudjátok, minél előbb írassátok be gyermekeiteket egy bizonyos sportágra! Sosem lehet elég korán elkezdeni a sportolást és a testmozgást. Eleinte leginkább az önuralmát, türelmét, fegyelmét, csapatmunkában való együttdolgozását tudja fejleszteni. A későbbiekben, idősebb korban a sportnak köszönhetően könnyebben be tudja majd osztani az idejét, több akaraterővel fog rendelkezni és rájön arra, hogy semmit sem szabad feladni. Azonban figyelnetek kell arra is, hogy nem szabad ráerőltetni egy kismanóra a sportot! Nem fogja igazán élvezni, ha kényszerből jár edzésekre.

A MINIMAX GYEREKHAJÓN TALÁLKOZHATTOK JUDITTAL, HA BÁRMI KÉRDÉSETEK LENNE A SPORTOLÁSSAL KAPCSOLATBAN NYUGODTAN KÉRDEZHETTEK TŐLE!

EMELLETT A KIS LURKOK, EGY KIS TESMOZGÁS KERETEIN BELÜL KIPRÓBÁLHATJÁK A ZUMBA CSODÁIT, DE AKÁR AZ ANYUKÁK, SŐT AZ APUKÁK IS RÉSZT VEHETNEK, E FANTASZTIKUS SPORTÁG ELSAJÁTÍTÁSÁBAN.

 

 GYERTEK EL TI IS! BULIZZATOK VELÜNK EGY HATALMASAT!

Kincses Bettina

JÓ JÓ JÓ, MINIMAX HAJÓ!

     

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!