Farkasházi Réka és a Tintanyúl a Minimax Gyerekhajón

Legközelebb november 13-án a Minimax Gyerekhajó fedélzetén zenéltek, mire számíthat a nagyérdemű közönség?

Önfeledt két órás hajókázással egybekötött kirándulásra a csodálatos Budapest gyönyörű panorámájával. Magunk részéről egy vidám együttbulizást tervezünk a szülőkkel és a gyerekekkel, a régi és az új album számaival. Itt lehet majd először kapni az új lemezt és természetesen eljátsszuk a Tintanyúl-indulót is, úgyhogy tánccipőt és nyúlcipőt hozzanak! 

Csapatos zene és szövegírás van, vagy inkább mindenki egyenként hozza a saját ötleteit és utána készül belőle?

A lemez anyagának javát Csiszár Ferenc és Kálmán Tamás jegyzi, de minden lemez stílusán érződik Delov Jávor, a dobosunk zenei világa is. A Bumm-Bumm-Bumm új albumra Ő írta a   Breki-Reggae című dalt, amelynek rapszövegét nagy örömömre Geszti Péter írta, akivel közösen, duettben adjuk elő a dalt. Sokféleképpen születnek a dalok.  A Szerelem, szerelem című dalnak egy csavarhúzó adta az ötletét, így a refrént is sokféleképpen lehet érteni. Született már dal turnébuszon, egy ötletből indulunk, impulzusok alapján és aztán kikerekedik valami olyan, amit mindannyian megszeretünk. A megzenésített verseknél az írók változóak, de ez is mindig új kihívást jelent.

Réka, milyen szerepet foglal el az életedben a zene, az éneklés?

Elsődleges hivatásom a színház, de a zene mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Kisgyerekként zongoráztam, kórusban énekeltem, zenei általánosba jártam, mindig nagy vágyam volt, hogy zenekarom legyen és boldog vagyok, hogy ez megadatott nekem. A színház úgy tud a szenvedélyem maradni, hogy nem függök tőle, hanem van egy másik szenvedélyem, a zene, amiben ki tudok teljesedni.  És imádok gyerekeknek énekelni, sőt, a koncerteken és színésztanodában is tanítom is őket, mert drámapedagógusként is diplomáztam.

 

 

 

 

 

 

 

Farkasházi Réka és a Tintanyúl a Minimax Gyerekhajón

Interjú Farkasházi Rékával:

Farkasházi Réka, Gubás Gabival közösen az Anyakanyar bloggerinája. Nem mellesleg aktív anyuka és most épp hamarosan ünnepel, hiszen éppen november 10-re Réka-napra jelenik meg negyedik albuma. A lemezkészítés élményéről, a vidám szülőknek is szóló örömzenéről, és a Minimax-gyerekhajón november 13-án bemutatásra kerülő koncertjéről is beszélgettünk.

Tíz éve énekelek gyerekeknek, és az elmúlt 10 év összefoglalásának is nevezhető ez az új album. Számos különleges élmény és a sok-sok szeretet, amit az elmúlt 10 évben a közönségtől kaptunk, dalok formájában ötvöződik az új lemezen. Nemrégiben ért véget az előző albumunk, a Tündérvándor turnéja, február 5-én pedig jön a Bumm-Bumm-Bumm! lemezbemutató koncert, ez a november 13-i buli egyszerre lesz búcsú a régi lemeztől és köszöntése az új albumnak. Azok a szerencsések, akik a hajón lesznek, ezért mindkét lemezről hallhatnak dalokat, ráadásul az albumot elsőként itt, a Minimax-hajón lehet majd megvásárolni.

Kortárs irodalom és hagyományos hangzásvilág ötvöződik a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar stílusában, igényes zene, igényes kivitelben. Milyen újdonságokkal rukkoltatok elő erre az albumra?

Az albumra felkértük az előző három lemez szerzőit is, így Finy Petra, Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Dolák-Saly Róbert egyaránt írt szöveget nekünk. A november 13-i Minimax Gyerekhajón az elsők között hallhatja a közönség a Tintanyúl-indulót, amelynek a szövegét nagy megtiszteltetésként maga Csukás István írta. Ez a lemez nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is szól, ezért mindenki hozzon magával „tintanyúlcipőt” és készüljön a táncra a karácsonyi hajsza előtt!

Iratkozz fel hírlevelünkre!