Handabanda

ISMERITEK A HANDABANDA ZENEKART? TUDJÁTOK, HOGY KIK ŐK, MIK ŐK VAGY ÉPPEN CSAK ANNYIT TUDTOK RÓLUK, HOGY ÜBERCUKI NEVÜK VAN? BÁRMELYIK KÉRDÉSEM IS VONATKOZZON RÁTOK, EZ A CIKK BIZTOS INFORMÁCIÓT AD AZ EGYIK KEDVENC GYERMEK ZENEKARRÓL.

A HandaBanda Zenekar már lassan nyolc éve alakult Szabó Zselyke színésznő vezetésével. A mostani felállásnak tagjai: Szabó Zselyke, aki a minél barátságosabb énekért felel, Oláh Márton, akinek a szaxofon és a fuvola játék a feladata, Nagy Márk, aki a gitár húrok pengetésével segíti az előadást, Szilágyi Márton, aki ritmusra üti a dobokat és Várvölgyi Szabolcs, aki a basszus gitár húrjai pengetésével veszi ki a részét a mókából.

Miért pont HandaBanda? A névváltoztatáshoz (Gengréna névről) egyik daluk szövege adta az inspirációt, amely legjobban jellemzi a csapatot: „Hogyha együtt van egy jó kis banda, nem kell ott sok handabanda, a hangulat máris, oly remek…”.

Ez a „jó kis banda” célja, hogy megszerettessék a kismanókkal az élő zene varázsát, valamint, hogy kaput nyissanak a magyar irodalom „kincstára” felé. Számukra fontos a kis lurkók fantáziájának fejlesztése, melyre a zenehallgatás és annak élményei pozitív befolyást gyakorolnak. Nem lehet egész korán elkezdeni a gyerekek zenei nevelését, felhívni a figyelmüket a zene szeretetére és megismerkedtetni őket a különböző hangszerekkel. Ha egészen fiatal, óvodás vagy kisiskolás korban pozitív élményekkel gyarapodnak a csöppségek, későbbi felnőtt életük során is szívesen látogatnak el zenei eseményekre.

Nem is olyan rég, 2015 márciusában jelent meg új lemezük Dalos Közlekedés címen. Céluk, hogy az apróságok játékos, dalos formában ismerkedhessenek meg a közlekedés világával. Ebből is látszik, hogy zenekarunk számára nem csak a csupa móka a fontos, hanem tanító szándéka is van zenéjüknek. Dalaikkal játékosan felhívják a csöppségek figyelmét közlekedés veszélyeire, megismertetni velük a közlekedés résztvevőit, megtanítani nekik a közlekedés rájuk vonatkozó szabályait. „Mert jó dolog az utazás, új utakon rohanás, a varázsmellény kötelező, de nagyon menő és ne feledd Jelzőlámpa Uraság, vigyáz rád nagyon!”

Szabó Zselyke, a HandaBanda énekeseként tartja össze „óvó néniként” a csapatot. Neki mindene a színház és mindene a zene. A színházi játéka is általában a gyerek világ körül forog, mint a Pinokkió, Kis herceg és Maugli szerepe is. Sokoldalú énekesnőnk, a szinkron színeszek között is jelentős szerepet tölt be. Ne felejtkezzünk meg a félénk, visszahúzódó Fluttershy hangjáról az Én kicsi Pónim c. meséből, és a felnőttek egyik nagy kedvencéről, az Agymenőkben szereplő Amy Farrah Fowlerről. Ahogy ő is mondta: „Az életemet így érzem kereknek, szinkronnal, színházzal és a HandaBandával.”

 

„Hogy mit gondolunk a Minimax Gyerekhajóról?

Gyermek centrikus, családcentrikus, telis-teli van programokkal, jobbnál jobb zenekarok szórakoztatják a csöppségeket. Feledhetetlen élmény mind fellépőként, mind résztvevőként! Mindenkinek csak ajánlani tudom, tökéletes családi program!”

(HandaBanda)

 

Jó bulit a HandaBanda zenekarral!
Kincses Bettina

HA KÍVÁNCSIAK VAGYTOK SZABÓ ZSELYKÉRE ÉS A HANDABANDÁRA GYERTEK EL ÁPRILIS 2-ÁN A MINIMAX GYEREKHAJÓRA! BULIZZUNK A KICSIT MÁS, AZ UGI-BUGI CÍMŰ DALUK MELLETT A TÖBBI KISLURKÓNAK ÍRT ÉNEKÜKRE EGYÜTT!

VÁRUNK BENNETEK HATALMAS SZERETETTEL!

ADDIG IS NEM ELFELEJTENI: JÓ, JÓ, JÓ MINIMAX HAJÓ!!!

Iratkozz fel hírlevelünkre!