Hiszünk-e a Nyuszikában?

LASSAN MEGÉRKEZIK A HÚSVÉTI HANGULAT ÉS A NYUSZIKA HOZZÁNK! ELŐ A KÖLNIKKEL, LOCSOLÓ VERSEKKEL, ÉS A PIROS TOJÁSFESTÉKEKKEL! AZONBAN EGY NAGYON NEHÉZ KÉRDÉS IS MEGFORDUL A GONDULATUNKBAN: VAJON A KISMANÓNK HISZ HÚSVÉTI NYUSZIKÁBAN?

Kicsit kényes kérdés, csak úgy, mint a Télapó és a Jézuska mítosza. Az Húsvét ünnepe környékén mindig elhangzik a megszokott mondat: „Mit kérsz a Nyuszikától?”, „Legyél jó, mert ha rossz leszel, nem hoz semmit neked a Húsvéti Nyúl!”. A „titkolózós” ünnepek környékén minden szülőben felmerül a kérdés: „Mi lesz, ha lebukunk és kiderül, hogy nincs Nyuszika? Mit fog szólni a gyerek, ha rá jön, hogy a húsvéti ajándékokat nem a Nyuszi tojta, nem ő dugta a bokrok tövébe?”

A nyuszis ünnepünk körül a szülők, ahogy Ti is Anyukák, Apukák nagy gonddal készültök. Minden családnál más-más szokások, programok kapcsolódnak ezekhez a napokhoz. De ami a lényeg, hogy nem csak Ti készülődtök, süttök, főztök, hanem gyermekeitek is előkészületekkel várják a tavaszi ünnep napjait. Tojást festenek, locsoló verseket tanulnak, húsvéti dekorációt készítenek, barkafát díszítenek. Ti szülők pedig támogatjátok őket abban, hogy elhiggyék, igenis létezik a Húsvéti Nyuszika.

Nem gondolom, hogy ártanátok a kis manóknak azzal, hogy eljátsszátok ezeket a kis, persze „kegyes hazugságokat”. Ami fontos: jó hinni a jóban! Mi felnőttek is sok mindenben hiszünk, bizakodunk, ezt a csöppségektől sem vehetjük el, ennyi kis „csalás” belefér.

Azonban mi történik akkor, ha valahonnan azt hallják, hogy nem létezik a Húsvéti Nyúl. Nem kell mást válaszolni csak annyit, hogy a világ akkor is forog tovább, ha nincs Húsvéti Nyuszika, de én szeretek hinni benne felnőtt fejjel is! Ha létezik ez a kis varázs, ami a csokikat hozza, ami mosolyt csal az arcunkra, felvidít, vidámabbá teszi az ünnepeinket, akkor miért ne higgyünk benne?! Felnőttek, mi már tudjuk, mi is az igazi varázs, azonban Húsvét környékén az első gondolatunk az, hogy mikor fessük meg a piros tojást kislányunkkal közösen, melyik kölninket adjuk oda a kisfiunknak a reggelre, hogy az apákkal együtt meglocsolják a lányokat, melyik nap megyünk el a mamákhoz és a papákhoz.

Ne felejtsük el a Húsvéti Nyuszit, mert titkon ő tartja össze a családot!

Boldog Nyuszit Nektek, 
Kincses Bettina

HA TI IS MÁR NAGYON VÁRJÁTOK A HÚSVÉTOT, ÉS SZERETNÉTEK VELÜNK EGY KÖZÖSET ÜNNEPELNI, AKKOR GYERTEK EL ÁPRILIS 2-ÁN A MINIMAX GYEREKHAJÓRA.

FEDÉLZETI PROGRAMOKKAL VÁRUNK BENNETEKET PICI CICA TÁRSASÁGÁBAN! DÍSZÍTSÜK FEL KÖZÖSEN SZÍNES TOJÁSOKKAL A MINIMAX BARKA FÁJÁT!

KIABÁLJUK EGYÜTT: JÓ, JÓ, JÓ, MINIMAX HAJÓ!!!

Iratkozz fel hírlevelünkre!