Készségfejlesztő játékok

Készségfejlesztő játékok

Közeledik a karácsony, szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy már most elkezdtem nézegetni, hogy milyen játékot is lenne érdemes megvenni a gyerekeknek. Nem vagyunk azok, akik nagyon elhalmoznánk mindenféle ajándékkal, ezen a téren a kevesebb több elvet valljuk. Éppen ezért szeretek olyan játékokat választani, amikkel úgy gondolom, hogy segíthetek a gyerekek fejlődésében. Persze egy kisbabának még minden játék fejlesztő, hiszen bármit csinál egy játékkal, attól ő fejlődni fog. De eljön az a kor, amikor a játék már talán nem csak játék.

Szeretnék minél több dologgal segíteni a gyermekemnek abban, hogy elsajátítson olyan készségeket, amik hasznosak lehetnek majd a felnőtt életben. Minden a jó alapokon múlik, éppen ezért ezt igyekszem figyelembe venni. Olvastam a minap egy cikket a játékok fontosságáról. Rettentő érdekes és tanulságos volt. Felnyitotta a szemem, hogy nem véletlenül annyira fontos, hogy a gyermekek ameddig csak lehet, tudjanak játszani, hiszen egy egyszerű körjátékkal is számos készséget tanulnak, amit a későbbiekben hasznosítani tudnak.

Viszont a legfontosabb, hogy a megvásárolt készségfejlesztő játékok csak akkor igazán hatékonyak, ha szülői felügyelet mellett tudja a gyermek játszani, hiszen tőlünk, szülőktől kap egy visszajelzést. Mi tudjuk megdicsérni és elismerni, ha sikerült megcsinálni egy feladatot. Mi tudjuk motiválni és lelkesíteni, ha éppen elakadt. Mi vagyunk a legfőbb segítői a fejlődése során. Mi a szülei.

És, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni?

A Minimax hajón is számtalan érdekes, izgalmas és a fejlődést segítő játékot lehet találni. Megtalálhatóak többek között a Wow toys és számtalan társasjáték, fejlesztő és logikai társasjáték. Magyarországon nagyon kedvelt, de európai díjakt is nyert társasok sokasságával játsszunk a rendezvényeken. A legkisebbektől a nagyobbakig így mindenki találhat magának megfelelő játékot. Már csak ezért is érdemes ellátogatni erre a családi Minimax rendezvényre, hogy legyen lehetőség kipróbálni ezeket a szuper játékokat, ráadásul az animátoraink is folyamatos segítséget nyújtanak. Megadják mindazt, ami a játékok helyes használatához szükséges. Bátorítást, motiválást, korrigálást. Legalább a szülők is láthatják, hogy hogyan is tudnak majd ők is megfelelő támaszt adni az otthoni szórakozáshoz.

A Smart Games, Piatnik, Kellermayer társasjátékai nagyon szépen vannak kidolgozva, élvezetes velük a játék. Viszont a hab a tortán, hogy ezekkel még különböző területeket is fejleszthet a gyermek.

Megrendelhetőek a játékaink a www.tarsasjatekrendeles.hu oldalán is, ahol a játékokat teljes mértékben személyre tudjuk szabni. Kereshetünk életkor, nem szerint is, sőt, még azt is meg tudjuk nézni, hogy a kiválasztott játéknál konkrétan melyik terület fejlesztésére van lehetőség.

Nálunk a Minimax hajónál az elsődleges cél a minőségi szórakoztatás és itt leginkább a Minőségen van a hangsúly. Fontos számunkra, hogy úgy élvezhessék a gyerekek a játékot, hogy közben el tudják sajátítani a megfelelő készségeket, fejlődhessenek. Éppen ezért mi szívből ajánljuk és támogatjuk, hogy minél tovább hagyjuk játszani a gyerekeket a számukra megfelelő játékokkal.

Jó játékot, sok okos játékot kívánok a karácsonyfa alatt, amivel a téli szünetben sokat játszhatnak majd a gyerekek, a család együtt.

 

Németh Erika - főszervező

Iratkozz fel hírlevelünkre!