Mit csináljunk a Balaton északi partján?

Elérkezett a nyár, és már alig várjátok Balaton körüli nyaralásotokat? Napsütés, strand, csupa móka és kacagás...

Azonban mi a helyzet akkor, amikor már meguntátok a vízpartra járást, a tollasozást, kártyázást és a napozást?

Hahoo!!! A magyar tengeren vagytok! Annyi szent, hogy nagyon pici tenger, de biztos nem unalmas. A Balaton északi partja rengeteg kalandot rejteget! Ha szerveztek magatoknak egy kis kirándulást Keszthelytől kezdve, Tihanyon és Balatonfüreden keresztül, egészen Balatonfűzfőig, akkor biztosan nem fog unatkozással telni a nyaralásotok!

Szeretnék nektek pár programot ajánlani, amit nem szabad kihagyni, hogyha a Balaton északi részéről van szó! Ha már unatkoztok szóljatok Anyának és Apának és már indulhat is az északi rész felfedezése!

Ha Balatonfűzfő, akkor BOB:

Főleg a fiúknak ajánljuk, de lányoknak is hatalmas élmény, ha lecsúszhatnak egy bobpályán. Nem csak a száguldás adrenalin dús élményét biztosítja, hanem a csodálatos erdei terület legmagasabb pontjáról elképesztő panoráma nyílik a Balatonra. Lányok, nem kell félni, higgyetek nekem, Ti is élvezni fogjátok! Fiúk, ha egyszer lecsúsztok, akkor már nincs megállás!

De ne felejtkezzünk meg, a bobpálya mellett lévő Serpa Kalandparkról és a Paintball pályáról sem, ahol nem csak a kislurkók szórakozhatnak, hanem a sportos felüdülés segíti a nagyoknak és a szülőknek is egyaránt felejthetetlen varázsolni a balatoni nyaralás.

Kukkantsatok be honlapjukra: http://www.balatonfuzfoinfo.hu/info/aktiv-pihenes/balatoni-bob-szabadidopark.html

Balatonfűzfőn még Csillagvizsgáló is van?

Ha egy kis érdekességre és tudásra éheztek, akkor dobjátok fel a nyaralásotokat a fűzfői Csillagvizsgálóval. Résztvehettek meghirdetett előadásokon, programokon, továbbá ha előre helyet foglaltok akkor távcsöves bemutatóval gazdagodhat tudásotok a sötétedés szépségeinek megjelenésekor.

Attól hogy vége a sulinak és itt a vakáció, nem szabad megfeledkezni a tanulásról: szuper játék nyaralás közben okosodni!

Ha kíváncsiak vagytok, csak kattintsatok a linkre: http://www.balatoncsillagvizsgalo.hu/Bemutatkozunk

Az arany középút: tihanyi szabadtéri játékok!

Tihany partja már vár, Titeket, nyári szabadtéri színházi előadásokkal! Ha nem szeretnétek részt venni egy sporttal összekötött programon, vagy nincs kedvetek a tanuláshoz, akkor a színház a legjobb megoldás arra, hogy szuper programot válasszatok a családotoknak! Ha színházi előadásokról van szó, nem lehet rosszul dönteni, főleg ha a háttérben megcsillanó Balatonnal és a környező északi part hegyeinek ölelésében a játszótér, az ország egyik legszebb szabadtéri színpada. Garantálhatom, hogy legyen szó kicsikről vagy nagyokról, Apákról vagy Anyákról, mindenki élvezni fogja ezt az előadást!

Ha érdekelnek Titeket az előadások, böngésszetek honlapjukon: http://www.tihanyiszabadterijatekok.hu/

Igenis van a Balatonon Jurassic Park!

Nem sokkal távolabb a Balaton vízétől található a nemrégnyilt Dinoszaurusz Park, ahol tényleg találkozhatsz igazi dínókkal. Az eredeti dinókkal azonos nagyságú őshűllők nem csak mozgatják a fejüket, végtagjukat, de még hangot is kiadnak. Szerintem Te is kíváncsi vagy milyen egy igazi dínó hangja, ugye?

Balatonederics – Afrika Múzeum!

Ha úgy gondolod, hogy keveset tudsz a Balatonról, akkor nyomás a balatonedericsi Afrika Múzeumba! Rengeteg érdekes kiállításnak lehetsz szemtanúja ezen a csodálatos helyen. Játszva szerezhetsz különböző ismereteket a Balaton állat- és növényvilágáról, tájairól, hegységeiről és a többi érdékességeiről! Ne hagyd ki!

A már említett programok mellett nem szabad elfelejteni a Balatonfüreden lévő Annagora Aquaparkot és az extrémvitorlázás lehetőségéről sem! Továbbá ha még marad egy kis időtök látogassátok meg Tapolcát is, de azért Tihanyon kiabáljatok egy hatalmasat, hogy halljátok az igazi tihanyi visszhangot!

Végül, de nem utolsó sorban, itt van még egy szuper program számotokra, amit vétek lenne kihagyni, ha a Balatonon nyaraltok! Csak annyit mondok, hogy: Balatonfüred, Siófok, Badacsony, hajókázás, Pici cica, csupa móka és kacagás! Remélem egyre gondolunk: Jó, jó, jó Minimax hajó!

GYERTEK EL HOZZÁNK BALATONI ÉS BUDAPESTI RENDEZVÉNYEINKRE, AHOL NEM CSAK EGY SZUPER DÉLUTÁNNAL AJÁNDÉKOZUNK MEG TITEKET, HANEM A TOMBOLA SORSOLÁSUNK KERETEIN BELÜL MÉG EGY PLUSZ PROGRAMMAL IS GAZDAGABBAK LEHETTEK! LEGYETEK SZERENCSÉSEK ÉS NYERJETEK BELÉPŐ JEGYET A SORSOLÁSKOR A BALATON FŰZFŐI BOBPÁLYÁRA, CSILLAGVIZSGÁLÓRA VAGY A TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOKRA!

Hatalmas szeretettel várunk Benneteket, a Minimax Gyerekhajó fedélzetére!

Bulizz velünk egy hatalmasat, mosolyogjunk együtt a hullámokon!
A szerencsét nem otthon hagyni, hidd el szükséged lesz rá!

Jó, jó, jó,Minimax hajó!                                                                 Kincses Bettina

Iratkozz fel hírlevelünkre!