Zala Gyuri a Minimax Gyerekhajón

HÍRES SPORTOLÓ LÁTOGATOTT A MINIMAX GYEREKHAJÓRA!

ÁPRILIS 2-AI RENDEZVÉNYÜNKÖN VENDÉGÜNK VOLT ZALA GYURI, A KÉTSZERES OLIMPIAI BRONZÉRMES ÉS VILÁGBAJNOK MAGYAR KENUS BÜSZKESÉGÜNK.

 

Gyuri kisfiával, Mátéval látogatott el rendezvényünkre. Sajnos, Panna lánya nem tudott ellátogatni hozzánk. De még így is sikerült elcsípni őket! Feltettünk nekik pár izgalmas kérdést. Ugye kíváncsiak vagytok rá?

Mesélj egy kicsit múltadról? Mikor kezdtél el sportolni?

Sziasztok! Már nem is tudom pontosan, olyan rég volt. De azt hiszem hat éves koromban csöppentem bele a sportok világába. Szerintem a gyereknek célszerű minél korábban megismerkedni sportágakkal, valamelyik biztos tetszeni fog nekik. De az sem baj, hogy ha kicsit később döntenek úgy, hogy szeretnének valamit sportolni. A lényeg, hogy mozogjanak! Azonban a jó öreg mondást ne feledjétek: Amit Jancsika nem tanult meg, azt már János nem fogja!

Milyen sportokat próbáltál ki gyerekkorodban?

Először meg tanultam úszni. Azonban mivel nem vagyok óriás, nem ez lett az én sportágam. Aztán jött a vízilabda. Na, ott meg nem tudtam kellően a vizet taposni. Ezek mellett még kipróbáltam a judót és karatét is. Ott a probléma az volt, hogy nem volt víz. Ezután jött a nagyszerelmem a kenu. Egy szó, mint száz: nem szabad feladni! Ne csüggedjetek, egy idő után megtaláljátok a számotokra alkalmas sportágat!

Máté, te sportolsz? Apa nyomdokaiba fogsz lépni?

Igen, két és fél éve karatézom és nem olyan rég kezdtem el úszni. Azonban a karatét egy kicsit jobban kedvelem. De még szívesen ki próbálnám a judót is. Remélem Apa nem hallja, de a kenuzás nem annyira vonz. Ő mindig azt mondja: „Nem baj, nem erőltetjük, azt csinálod, amit szeretnél!”

Gyuri, jelenleg mivel foglalkozol, ami a kenuzáshoz köthető?

Pályafutásom befejeztével a magyar férfi vízilabda-válogatott erőnléti edzője lettem. Jelenleg pedig a zuglói vízilabda csapatot és a szinkronúszó hölgyeket erősítem. Így lettem 2014 óta a Magyar Nemzet kiemelt erőnléti edzője. Nehéz elszakadni attól a sporttól, ami az egész életedet kitette. Így próbálom meg pótolni hiányát.

Mire emlékszel vissza legszívesebben, ha a gyerekkori edzésekre emlékszel vissza?

A legelső dolog, ami eszembe jut a Duna vízi edzések. Imádtam. Minden Mahartos nagyhajót ismerünk. Ma mikor felszálltam a Rákóczi hajó fedélzetére, eszembe jutott, hogy milyen élmény volt a farvízi evezéseken részt venni. Nem egyszer kötöttek minket a Rákóczi hajó után, hullámait kihasználva edzettünk.

Jelenleg van olyan hobbid, ami a vízhez, kenuhoz köthető?

Pár évig egy szuper csapattal Ausztriába jártunk vadvízi evezésekre. Kevés az, hogy élveztem, egyszóval adrenalin túltengésem volt. Nem csak a technikás folyó kell az evezéshez, hanem az erőnlétnek is a helyén kell lennie. Pár versenyen is indultam, igazi motorja voltam a felfújható kenuknak.

Az interjúnk hamar véget ért, mert Gyuri, mint egy igazi gyerek mindent ki szeretett volna próbálni a hajón. Ha már sportember, nem kérdés, Zumba időben a kis lurkók mögött táncolt, szigorúan a hátsó sorban. Ezek mellett még Zokni Nyunyát vart, viaszképet készített vasalóval és persze minél több szuper társassal játszott kisfiával.

A cikket írta: 
Kincses Bettina

REMÉLJÜK TETSZETT EZ A KIS CIKK ZALA GYURIRÓL. NAGYON ÖRÜLTÜNK A TALÁLKOZÁSNAK ÉS BÍZUNK BENNE, HOGY A MINIMAX GYEREKHAJÓ MINÉL TÖBB HÍRESSÉGNEK ÉS BÜSZKESÉGNEK FOG PÁR ÓRÁCSKÁRA OTTHONT NYÚJTANI VASÁRNAPONKÉNT, MOST MÁR A NAPSÜTÉSBEN!

 

 

GYERTEK EL TI IS, TÖLTSÉTEK SZUPER HANGULATBAN A VASÁRNAP DÉLELŐTTJEITEKET!
IDŐPONTJAINKAT MEGTALÁLJÁTOK A FŐOLDALON.

ADDIG IS: JÓ, JÓ, JÓ MINIMAX HAJÓ!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!