Kovácsovics Fruzsina

Kovácsovics Fruzsina

Kovácsovics Fruzsina, aki a 2007-es Csillag születik döntőse volt, két sikeres, felnőtteknek szóló album után 2012 nyarán jelentette meg első gyereklemezét, Elfeledett mézescsók címmel. Az albumot a zenei szakma az Év Gyermek Albumának választotta és 2013 júniusában Fonogram-díjjal jutalmazta. 
Fruzsi az éneklés mellett óvodapedagógusként dolgozik, így élete fontos szereplői a gyerekek. A lemezanyag összeállítása során arra törekedett, hogy a dalok zeneileg is igényesek legyenek: egyes dalok a magyar népzenei gyökerekből merítenek, míg mások multikulturális zenei motívumokra építenek. A dalszövegek részben kortárs költők művei, részben Fruzsi “varázstollából” törtek elő.
Koncertjein Fruzsi egy derűs, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a felnőtteket  — “rákapcsolódni” az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. A nézőtér játszótérré változik, van közös mondókázás, együtt éneklés, Fruzsi megtanítja a pingvintácot, sőt azt is, hogy mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige… 

 

Korábbi vendégünk: Kovácsovics Fruzsina

Iratkozz fel hírlevelünkre!