Gondevők a Minimax Gyerekhajón

Gondevők

Hello, itt vannak a Gondevők!

Nálatok is van olyan, hogy a gyerekek félnek a sötétben, félnek egyedül lenni, vagy rettegnek az ágy alatti szörnyektől? Nem szívesen mennek iskolába, vagy ovódába? Oktalan szorongásnak tűnhet, de valójában nem az!

Próbáld ki a Gondevőket! Szinte mindenféle bajban tudnak segíteni, mert ők sokkal többet tudnak mint egy plüss. Minden figura egyedi, saját neve is van, és a „szája” helyén zipzár található. A zipzár pedig egy zsebet rejt, amibe a gyerekek bele tudják rejteni (leírni, vagy lerajzolni) az üzeneteiket, amelyek rendszerint szorongásról, különböző félelmekről, óvodai, iskolai kudarcokról szólnak, és amelyek legyőzésében nagyon sokat segíthet a Gondevő.  

A Gondevőt  ma már gyakran használják a gyermek-pszichológusok is.

Pethő Orsolya a Lifegarden vezető gyerekpszichológusa szerint a Gondevők fontos családtagok lehetnek. Sok gyermekben benn ragad egy-egy félelmetes helyzet, és anélkül, hogy beszélni tudna róla, napokig, hetekig, hónapokig aggódhat rajta. Mi szülők, a legjobb jóindulattal is maximum azt vesszük észre, hogy néha felébred éjszaka, vagy nehezebben terhelhető, esetleg „rendetlenebb” a szokottnál. A Gondevő számára lerajzolva, vagy leírva a félelem tárgya, témája, tudatosodik, ereje gyengül.  Akár a félelmek is elmúlhatnak a Gondevő használatával de az intenzitása mindenképpen csökken, és a félelemben töltött idő lerövidül, ami komoly nyeremény mind gyermekünk, mind az egész család számára.

Sokszor a gyerekek nem is tudják megfogalmazni mitől félnek pontosan, vagy nem szeretnék elmondani a szülőknek.  Ebben is segíthetnek a kis plüssök, mert este az ágyban, könnyebb "elmondani" valakinek, a fülébe súgni annak, aki velük van, aki velük alszik.  Akár az iskolába, óvodába is elvihetik magukkal, hogy nagyobb önbizalmat adjon nekik. 

A kis édes plüss figurákat nem csak gyerekeknek ajánljuk!


Gondevők rendelési elérhetősége: 
www.monkie.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre!